Tradicionális pékcsaládból származom, 1998 óta dolgozom a pékipar különböző területein. Egyszerű betanított pékként kezdtem a tábla mellett, az évek alatt kitanultam a sütés és dagasztás fortélyait is. Több munkahelyen többféle technológiával dolgoztam. Sok mindent láttam és tapasztaltam, és egyre fontosabb lett számomra a minőségi pékáru. Gondoltam egy nagyot és úgy döntöttem, hogy belefogok a saját konyhánkban kísérletezve, mit tudok előállítani. Nehéz folyamat volt, mert az ipari körülmények között másként működnek a dolgok. Újból kellett tanulnom a szakmát.
Miért voltam én a Panelpék? Miután a legnagyobb ipari pékségek ranglétráját végig jártam, úgy döntöttem, hogy a nulláról kezdve saját vállalkozást indítok. Bár több generációs pékcsaládból származom, mégis egy panellakás konyhájából indult 2013-ban a vállalkozásom.
Mára – hozzám hasonlóan kis lelkes csapatommal – Soroksáron és Egerben is megnyitottuk boltunkat, termékeinket közvetlenül értékesítjük Dél-Pest piacain (Kispesti Kossuth téri piac, Csepeli piac, Wekerlei kispiac), valamint a Római Piacon és a Czakó Piaczon is.
Pékáruinkat a hagyományos ízek és technológiák, a minőségi alapanyag és az adalékanyag-mentesség jellemzi. Az előállításkor igyekszünk szem előtt tartani a fenntartható gazdálkodás és termelés szabályait, védeni a környezetet.
Kedvenc termékeink a kézzel nyújtott és sodort vajas kifli, az élesztő nélküli kovászos kenyerek, a bio 100 %-os teljeskiőrlésű tönkölybúza és rozskenyér, a hagyományos péksütemények (kakaós csiga, túrós batyu) a kézzel nyújtott croissant, és a mézzel és cukormentesen készített cukrászsütemények.
Boltjaink polcán ezeken kívül pedig minőségi, hazai termelői termékeket is kínálunk.
Egy falat kenyér – és persze a minőségi hozzávalókból készített, adalékmentes péksütemények tőlünk, az Egy falat kenyér csapatától, Nektek, szívvel-lélekkel, Budapesten és Egerben.
Cseperkáló József (Panelpék Józsi)