Rólunk

„A jó kenyér a szenvedélyem.”

A jó kenyér a szenvedélyem.

Vallom, hogy jót enni egyben azt is jelenti, jól lenni! Igenis számít, hogy a kenyér, amit megeszünk, miből készül: kovászból és lisztből, sóból és vízből – és semmi másból. Ha ilyen, minőségi lisztből és őskovászból készült tiszta kenyeret eszünk, kevesebb is elég, mert jóllakunk vele, és a szervezetünket is tápláljuk, működését finom falatokkal jótékonyan támogatjuk.

Szerencsére egyre többen vagyunk, akik ezzel a meggyőződéssel és igazi szakmai tudással készítik kenyereiket és péktermékeiket országszerte, emellett azt is látom, hogy a tiszta élelmiszerek iránti igény folyamatosan nő azáltal, hogy egyre tudatosabban vásárolunk. Az igazán jó, természetes kézműves kenyérre olyan nagy szükség van, mint „egy falat kenyérre”.

És hogy honnan is indultunk?

Tradicionális pékcsaládból származom, 1998 óta dolgozom a pékipar különböző területein. Egyszerű betanított pékként kezdtem a tábla mellett, az évek alatt kitanultam a sütés és dagasztás fortélyait is. Több munkahelyen többféle technológiával dolgoztam. Sok mindent láttam és tapasztaltam, és egyre fontosabb lett számomra a minőségi pékáru. Gondoltam egy nagyot és úgy döntöttem, hogy belefogok a saját konyhánkban kísérletezve, mit tudok előállítani. Nehéz folyamat volt, mert az ipari körülmények között másként működnek a dolgok. Újból kellett tanulnom a szakmát.
Miért voltam én a Panelpék? Miután a legnagyobb ipari pékségek ranglétráját végig jártam, úgy döntöttem, hogy a nulláról kezdve saját vállalkozást indítok. Bár több generációs pékcsaládból származom, mégis egy panellakás konyhájából indult 2013-ban a vállalkozásom.

Mára – hozzám hasonlóan kis lelkes csapatommal – Soroksáron és Egerben is megnyitottuk boltunkat, termékeinket közvetlenül értékesítjük Dél-Pest piacain (Kispesti Kossuth téri piac, Csepeli piac, Wekerlei kispiac), valamint a Római Piacon és a Czakó Piaczon is.
Pékáruinkat a hagyományos ízek és technológiák, a minőségi alapanyag és az adalékanyag-mentesség jellemzi. Az előállításkor igyekszünk szem előtt tartani a fenntartható gazdálkodás és termelés szabályait, védeni a környezetet.

Kedvenc termékeink a kézzel nyújtott és sodort vajas kifli, az élesztő nélküli kovászos kenyerek, a bio 100 %-os teljeskiőrlésű tönkölybúza és rozskenyér, a hagyományos péksütemények (kakaós csiga, túrós batyu) a kézzel nyújtott croissant, és a mézzel és cukormentesen készített cukrászsütemények.
Boltjaink polcán ezeken kívül pedig minőségi, hazai termelői termékeket is kínálunk.

Egy falat kenyér – és persze a minőségi hozzávalókból készített, adalékmentes péksütemények tőlünk, az Egy falat kenyér csapatától, Nektek, szívvel-lélekkel, Budapesten és Egerben.

Cseperkáló József (Panelpék Józsi)

The Team

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Chris Patterson

Market Research

Nicole Preston

Graphic Design

John Doe

Business Development